Highlights of Tenerife – Trip 2

Macizo de Teno tourWe starten terug in Los Cristianos (kan natuurlijk ook elders) voor een leuke dagtrip met de wagen of de moto. We nemen de TF-1 richting Santiago del Teide, een gezellig dorpje met pittoresk kerkje waar een paar leuke horeca-zaken u uitnodigen voor een koffie of iets fris.


Terug de weg op nemen we de TF-82 richting Erjos om via San José de Los Llanos en El Tanque de weg naar La Tierra del Trigo (TF-423) te nemen. Hier houden we even halt aan de Mirador Lomo Molino waar u bij helder weer een fantastisch uitzicht heeft over de noordkust met rechts Garachico en links Los Silos.

Mirador Lomo MolinoTerug de weg op richting Los Silos dalen we nu af langs een van de spectaculairste wegen van het eiland: 'De Camino Real las Arenas'. Deze smalle weg met zijn tientallen haarspeldbochten wringt zich door het dorpje La Tierra de Trigo langs de rotswanden naar beneden tot in Los Silos. Je houdt de weg hier best goed in de gaten!

Camino Real las ArenasDe volgende stop is Los Silos. In de stad zelf vind je juweeltjes zoals de kerk Nuestra Señora de la Luz of het oude klooster van San Sebastián van de cisterciënzernonnen.


De voornaamste economische activiteit van Los Silos is landbouw, vooral het verbouwen van bananen en wijndruiven. De Aregumeberg beschermt het historische centrum tegen de noordelijke winden

Los SilosWe blijven nog even in Los Silos, maar rijden nu enkele km naar beneden tot aan de kust en tot aan de Playa del Puertito, de ruwe noordkust van Tenerife. Je kan ervoor opteren om hier eventueel een kleine wandeling te maken tot aan het skelet van de walvis:

"De Esqueleto de cetáceo"

Esqueleto de cetáceoVolgende stop op onze tocht is Punta de Teno, het uiterste noordwestpunt van Tenerife. We nemen nu terug de weg naar boven en gaan nu rechtsaf richting Buenavista del Norte. We volgen wat verder de TF-445 tot we niet meer verder kunnen want je kunt niet met de wagen tot in Punta rijden.


De laatste 7km zijn namelijk alleen te doen met de shuttle-service, taxi of bus of , wat nog veel leuker is met de E-bike!


Waar de weg afgesloten is kun je normaal gezien dagelijks een e-bike huren om de 14km (H & T) te doen wat heel leuk is!

Punta de Teno per E-bikeOnze laatste stop op deze route is Masca.

Het kleine dorp ligt op een hoogte variërend tussen de 650 en 800 meter boven de zeespiegel. Het is één van de meest authentieke kleine dorpen van het eiland.


Wat je opvalt als je het bergdorp Masca bezoekt is de ruwe natuur. Lange tijd was het bergdorp dan ook moeilijk bereikbaar. Tot 1961 kon je alleen via een klein zandpad het dorp bereiken.


De weg van Buenavista naar Masca is spectaculair en slingert zich langs ravijnen en rotswanden door het Teno-massief. Wie nog wat tijd over heeft kan kan in El Palmar een ommetje maken naar het bergdorpje Teno waar u een paar kleine horeca zaken treft met bij helder weer een fantastisch uitzicht over de noordwest kust.

MascaDeze volledig trip is 150km lang en je mag rekenen op een dikke 3.5 uur effectief rijden. Met de nodige pittstops onderweg voor sightseeing, eten en koffie is ideale vertrektijd in de voormiddag.


Bekijk de volledige rit HIER IN GOOGLE MAPS


Veel plezier!bezoek ook onze restaurantsite